Sunday, October 18, 2020

У російського Skoda Karoq з'явилася доступна версія

 Skoda Karoq обзавівся доступною версією в Росії, дилери вже відкрили прийом замовлень на новинку. Кросовер оснащений 1,6-літровим мотором в парі з механічною коробкою передач

До появи в лінійці двигуна 1.6 MPI, Karoq комплектувався тільки 1,4-літровим мотором потужністю 150 кінських сил в парі з автоматом або DSG. Тепер же кросовер можна замовити з базовим чотирициліндровим агрегатом 1.6, який видає 110 кінських сил і 155 Нм крутного моменту і працює в тандемі з шестиступінчастою "механікою". З такою установкою Karoq розганяється з місця до «сотні» за 11,2 секунди, а максимальна швидкість складає 183 кілометри на годину.

У список стандартного устаткування включені кондиціонер, аудіосистема Swing з вісьмома динаміками, система допомоги при підйомі в гору, центральний замок з дистанційним управлінням, підігрів передніх сидінь і зовнішніх дзеркал, а також чотири подушки безпеки. У більш просунутому виконанні Karoq додатково оснащений двозонним клімат-контролем, кнопкою безключового запуску двигуна і задніми датчиками паркування.

Skoda назвала терміни появи Fabia нового покоління

 Глава чеської компанії Томас Шефер офіційно підтвердив розробку компактного хетчбека Fabia нового покоління

Skoda в 2021 році випустить компактну модель Fabia наступного покоління. Про це в інтерв'ю корпоративному сайту чеської марки розповів її новий генеральний директор Томас Шефер, який очолив компанію в серпні нинішнього року.

«Ми не збираємося перетворювати Skoda в дешевий бренд. Зараз ми озираємося на компанії з Південної Кореї, Японії і Франції, які ми зможемо обійти, і готуємося реалізувати повністю свій потенціал. Я вже смакую запуск нової Fabia в наступному році. Це буде відмінний автомобіль, від якого я чекаю дуже багато чого », - зазначив Шефер.

Топ-менеджер поки не навів жодних подробиць про нову модель. За попередніми даними, четверту Skoda Fabia побудують на модульній платформі MQB-A0, що лежить в основі компактних автомобілів концерну VW.

Нова Skoda Octavia приїхала в Росію

 S? KODA AUTO Росія оголошує старт прийому замовлень на абсолютно нову SKODA OCTAVIA . На російському ринку модель буде представлена в трьох комплектаціях. Технічні конфігурації автомобіля будуть широкі

Почнемо з комплектацій. Базова версія тепер носитиме назву Active Plus. У неї входять світлодіодний ближній і дальнє світло фар і світлодіодні денні ходові вогні. Крім того автомобіль буде оснащений мультимедійною системою з сенсорним екраном і мультируль. Цікаво, що вже в базі автомобіль буде оснащений чотирма подушками безпеки. В якості опції в дану конфігурацію можна буде встановити круїз-контроль з обмежувачем швидкості, задні датчики паркування, датчик втоми водія і додаткові подушки безпеки.

Також в базову комплектацію можна внести і двозонний клімат-контроль Climatronic, який в комплектації Ambition Plus вже йде за замовчуванням. Вона, до речі, буде відрізнятися передніми світлодіодними протитуманними фарами, додаткової розсипом USB-роз'ємів. Починаючи з даної комплектації, автомобіль буде оснащений платформою SmartLink, яка вперше дозволяє підключити смартфони по Wi-Fi. Опціонально пропонуються функція освітлення поворотів для протитуманних фар, а також повністю світлодіодні задні ліхтарі з динамічними покажчиками повороту. Серед інших опцій - спортивні сидіння спереду, цифрова приладова панель діагоналлю 10,2 дюйма, акустична система Canton з 12 динаміками (включаючи сабвуфер) і цифровим еквалайзером, камера заднього виду з омивачем, а також електропривод дверей багажного відділення (вперше для моделі в даному кузові ). Підвищити комфорт пасажирів ззаду може і розетка на 230В.

Старша ж версія Style Plus відрізняється, в першу чергу, стилістичними рішеннями на кшталт проектування логотипів або амбієнтної підсвічування інтер'єру. Однак, є і цікаві опції, наприклад, повністю світлодіодні матричні фари. Вони автоматично розпізнають попутний і зустрічний транспорт і об'єкти, що відбивають світло (наприклад, дорожні знаки), і адаптуються до дорожньої ситуації і погодних умов. Також в список стандартного устаткування даної комплектації входить система безключового доступу KESSY FULL, голосове керування, передні датчики паркування, а також система контролю сліпих зон і виїзду з парковки заднім ходом.

Що стосується технічної складової, то нова Octavia буде доступна в наступних конфігураціях: атмосферний двигун 1.6 (потужністю в 110 кінських сил) в парі з 5-ступінчастою механікою або 6-ступінчастим автоматом; турбо-мотор 1.4 TSI (150 кінських сил) з механічною (вже 6-ступінчастою) трансмісією і 8-ступінчастим автоматом. Ви напевно запитаєте - куди ж поділася роботизована трансмісія DSG? Відповідаємо - вона (7-ступінчаста преселективна роботизована коробка передач DSG) з'явиться тільки в старшій версії з турбо-мотором 2.0 TSI (190 кінських сил). Початкова ціна для базової версії Active Plus 1.6 MPI з механічною 5-ступінчастою коробкою передач складе 1 338 000 рублей, проте першим на ринок вийде потужніша модель з двигуном 1.4 TSI.

«Заряджений» Skoda Kodiaq RS знімуть з виробництва

 Компанія Skoda в найближчі тижні припинить збірку і постачання «заряджених» кросоверів Kodiaq RS через невідповідність їх двигунів чинним нормам токсичності. Бітурбодізелем, очевидно, відправлять у відставку - але саму модифікацію обіцяють повернути в лінійку

Дволітровий бітурбодізелем потужністю 240 кінських сил і 500 Нм крутного моменту, який ставлять Skoda Kodiaq RS, викидає в атмосферу 209-217 грамів CO? на кожен кілометр пробігу. Це досить багато, враховуючи той факт, що європейське законодавство передбачає зниження середнього показника по модельному ряду до 95 грамів на кілометр вже до 2021 року. Такі жорсткі норми змусили чеську компанію зняти з виробництва «заряджений» кросовер - але це не означає, що від нього повністю відмовляються.

В якому вигляді Kodiaq RS повернеться в лад, поки невідомо. Виробник називає лише орієнтовні терміни: одночасно з рестайлингом в середині життєвого циклу моделі, тобто в першій половині наступного року. Дизельний двигун, очевидно, піде у відставку, а на зміну йому може прийти бензиновий агрегат.

Skoda представила свій електричний кросовер

 Голова ради директорів Skoda Auto Томас Шефер описує Enyaq iV не інакше як «початком нової ери для Skoda»

Enyaq (назва походить від ірландського жіночого імені Enya, яке означає «джерело життя») побудований на модульній платформі MEB, що лежить в основі всіх нових електромобілів концерну Volkswagen . Електромобіль виконаний в пізнаваному стилі чеської компанії, проте в порівнянні з тим же КОДІАК пропорції кузова тут більш «мінівеністие» - короткий капот і велика «кабіна». Зате коефіцієнт аеродинамічного опору становить лише 0,27.

Enyaq iV буде випускатися в декількох версіях. Найдоступнішою виявиться Enyaq 50 iV з 148-сильним електромотором і батареєю ємністю 55 кВт * год (запас ходу складе 340 км по циклу WLTP). У Enyaq 60 iV потужність зростає до 179 к.с., ємність - до 62 кВт * год (запас ходу - до 390 км). Ще на сходинку вище знаходиться Enyaq 80 iV: 204 к.с., 82 кВт * год, 510 км. Всі ці версії мають заднім приводом.

Skoda Octavia перестала розуміти рідну мову

 Чеська Skoda Octavia перестала розуміти чеську мову. Проблема виявилася в мультимедійному комплексі

У мультимедійної системи нової Октавії виявлено ряд проблем. Як пише Auto.Cz, бортовий голосовий помічник, який на Skoda Octavia іменується Лаура, відчуває труднощі з розпізнаванням рідного для нього мови. Чеські власники Октавії також скаржилися на мимовільне включення і перемикання режимів радіо, «підвисання» мультімедійкі при пошуку в інтернеті, проблеми при спробі підключитися до бортової точці Wi-Fi пристроїв Apple.

Ще одна описувана ситуація - збої в передачі кольорів дисплеєм мультимедійної системи Columbus. Вони виявилися після перегріву екрану, але не зникли після того, як він охолов. Єдиним виходом виявилася заміна дисплея. Чеські автовласники вже почали відвідувати сервісні центри для оновлення програмного забезпечення, яке повинно вирішити проблеми з розпізнаванням чеської мови. Однак, як зазначає видання, як мінімум в двох випадках апгрейд софта приводив до відмови блоку управління подушками безпеки, який також довелося міняти.

Нова Skoda Octavia для Росії отримає «автомат» замість «робота»

 Дилери Skoda повідомили подробиці про Octavia четвертого покоління. Ці новини для нашого споживача можуть виявитися дуже приємними

Російська специфікація нової Skoda Octavia відзначиться від попередника гамою двигунів і трансмісій. За попередніми даними, в парі з 150-сильною «турбочетвёркой» 1.4 буде працювати 8-діапазонний «автомат» Aisin, який замінить «робот» DSG з сімома ступенями. Базові ж Octavia збережуть старий безнаддувний 110-сильний двигун 1.6 в поєднаннях з «механікою» і 6-ступінчастим "автоматом.

У той же час топ-версії Octavia збережуть зв'язку турбомотора з «роботом» DSG-7: преселектівную трансмісію отримають найпотужніші модифікації з 190-сильним двигуном 2.0, але в продажу дволітрові ліфтбек з'являться пізніше. Не відразу на російський ринок вийдуть і універсали Combi.

Skoda розкрила зовнішність електричного кросовера Enyaq

 Чеська марка Skoda опублікувала дизайнерські скетчі, на яких розкрила зовнішність свого першого електрокара - Enyaq iV. На нових тізера показаний стандартний кросовер і спецверсія Founder's Edition

Enyaq отримав витягнуту фальшрешітки радіатора з малюнком, що імітує фірмові вертикальні ламелі Skoda, завужені фари зі світлодіодним смугою, рельєфний капот і великі повітроводи. Уже відомо, що Enyaq побудують на модульній платформі MEB, що лежить в основі його німецького «побратима» Volkswagen ID.4. Skoda розкрила і габарити: в довжину «зелений» кросовер досягає 4648 міліметрів, в ширину - 1877 міліметрів, а у висоту - 1618 міліметрів. Колісна база дорівнює 2765 міліметрів.

Базовий Enyaq під індексом iV50 укомплектують 148-сильним електромотором і акумулятором на 55 кіловат-годин, що забезпечує до 340 кілометрів ходу на одній зарядці. Для версії iV60 передбачений двигун на 179 сил і батарея ємністю 62 кіловат-години, що збільшує запас ходу до 390 кілометрів. Варіант з 204-сильним мотором і батареєю на 82 кіловат-години буде самим далекобійним: без підзарядки такий Enyaq зможе проїхати до 500 кілометрів.

Skoda розсекретила інтер'єр електрокроссовера Enyaq

 Компанія Skoda продовжує підігрівати інтерес до майбутнього електрокроссоверу Enyaq iV. На цей раз чеський концерн опублікував зображення, що розкриває деталі інтер'єру майбутньої електричної моделі

Електричний кросовер буде обладнаний віртуальної панеллю приладів і проекційним екраном з технологією доповненої реальності. Також Enyaq iV отримає 13-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи і тачпад, який чеські інженери розташували біля мініатюрного селектора КПП.

В обробці інтер'єру чеські фахівці застосували екологічні матеріали. Комбінований салон Enyaq iV виконаний з оливковою шкіри і перероблених пластикових пляшок. Як і у всіх своїх моделях, у внутрішньому просторі майбутнього електрокроссовера інженери розмістили безліч відсіків для зберігання різних дрібниць. Дебютувати Skoda Enyaq iV повинен першого вересня 2020 року.

Skoda назвала дату прем'єри електромобіля Enyaq

 Skoda готує до прем'єри свій перший електричний кросовер Enyaq. Чеська компанія поділилася лаконічним тизером новинки і назвала дату його дебюту - прем'єра відбудеться 1 вересня в Празі. У продажу Enyaq з'явиться не раніше 2021 року

Відомо, що новинка базується на модульній платформі MEB, розробленої Volkswagen спеціально для електрокарів. Skoda Enyaq iV, вигляд якого вже показали на шпигунських фотографіях з дорожніх тестів, схожий з соплатформенних Volkswagen ID.4, а за габаритами близький до Kodiaq.

Enyaq не тільки ознаменує повернення до заднього приводу, але і стане найпотужнішою моделлю в лінійці Skoda. «Гаряча» RS-версія електрокара отримає силову установку, яка видає до 306 кінських сил - більше, ніж 280-сильний двигун флагманського Superb . Полноріводний Enyaq vRS зможе розганятися з місця до «сотні» за 6,2 секунди, а запас ходу без підзарядки складе 460 кілометрів. Буде у автомобіля і самий далекобійний варіант клієнтам запропонують особливу версію iV 80 з заднім приводом і тягової батареєю об'ємом 82 кіловат-години, що забезпечує до 500 ходу по циклу WLTP.

Skoda представила родстер Slavia на базі Scala

 У Skoda є корпоративне професійне училище Skoda Vocational School for Mechanical Engineering, яке розташоване на батьківщині компанії - в чеському Млада-Болеславі. Його студентам раз на рік в рамках практики готують будівництво унікального автомобіля на базі серійної моделі

Цього разу студенти вирішили модернізувати модель Scala, позбавивши його даху. Студенти черпали натхнення в гоночної моделі Skoda 1100 OHC 1957 року. Замість даху і задніх сидінь тут встановлений величезний обтічник. У ньому передбачені два «горба», встановлених позаду крісел водія і пасажира. В результаті формується образ в дусі дорогих спорткарів на кшталт Ferrari 488 Spider. Щоб доповнити образ, у Kodiaq RS були запозичені 20-дюймові диски, насилу помістилися в отвори. Гальма і маточини тут від Octavia RS.

Технічно ж це звичайна Scala. Тут встановлено 150-сильний 1,5-літровий мотор TSI і 7-ступінчастий «робот» DSG. Студенти лише зробили звук вихлопу трохи більш агресивним. До речі, проект носить ім'я Slavia - так називали марку велосипедів, які випускали Вацлав Клемент і Вацлав Лаурин на зорі співпраці. Пізніше вони займуться автомобілями, а потім компанію Laurin & Klement викупить конгломерат, який в 1925 році був перейменований в Skoda.

Skoda представила нову Octavia RS

 Skoda представила Octavia RS нового покоління в березні. Але тоді мова йшла тільки про гібридної версії RS iV з зарядкою від розетки. Тепер же сімейство RS поповнилося і більш традиційними модифікаціями

Самий консервативний варіант - з бензиновим турбомотором 2.0 TSI потужністю 245 к.с. Він поєднується з 6-ступінчастою «механікою» або 7-швидкісним "роботом". Розгін до 100 км / год займає 6,8 або 6,7 секунди, максимальна швидкість - 250 км / ч.

Дизельна версія з мотором 2.0 TDI має потужність 200 к.с. Така Octavia RS буде випускатися тільки з «роботом». При цьому покупці зможуть вибирати між переднім і повним приводом. Спринт 0-100 км / год займає 7,4 або 6,8 секунди (повноприводна машина швидше), максимальна швидкість - 243 і 249 км / год відповідно.

Нова Skoda Octavia Combi Scout стала передньопривідною

 Представлений універсал Octavia Combi у відповіді Scout, який тепер доступний не тільки з повним, але і з переднім приводом

Компанія Skoda показала Octavia Combi у відповіді Scout нового покоління. Підготовлений для бездоріжжя універсал тепер доступний не тільки в повнопривідний, але і в передньопривідною модифікації. Від стандартного Octavia Combi новинка відрізняється збільшеним на 15 міліметрів дорожнім просвітом і наявністю захисного пластикового обважування.

У моторну лінійку входять дволітрові дизельні двигуни потужністю 115, 150 і 200 кінських сил, а також бензинові агрегати того ж обсягу потужністю 150 і 190 сил. В якості альтернативи пропонується помірно-гібридна силова установка e-TEC 1.5 з семиступінчастою роботизованою коробкою передач.

Нова Skoda Octavia з'явиться у російських дилерів до кінця року

 Skoda розповіла про терміни появи в Росії Octavia четвертого покоління, яка буде збиратися на заводі в Нижньому Новгороді

Компанія Skoda почне продажі Octavia четвертого покоління в Росії до кінця нинішнього року. Про це повідомляє портал Autonews.ru з посиланням на представників чеського бренду. Збірку новинки налагодять на заводі в Нижньому Новгороді. Причому в цей раз чехи мають намір збирати не тільки ліфтбек, а й універсал, який перш за везли з Європи.

Базовим мотором у новій Octavia став трициліндровий 110-сильний агрегат об'ємом 1 л, а також 1,5-літрова 150-сильна «турбочетверка», що працює за принципом «м'якого гібрида». Дизельна гамма представлена дволітровими агрегатами потужністю 115, 150 і 200 кінських сил. Мотори працюють з шестиступінчастою механікою або семиступінчастою DSG. Плюс до всього будуть доступні повноцінні гібриди з віддачею 204 і 245 сил, а також модифікація з двигуном на природному газі. З якими моторами автомобіль буде пропонуватися, російським клієнтам поки невідомо.

Skoda розкрила інформацію про електричному кросовері Enyaq

 Новинка отримає п'ять версій і зможе проїжджати без підзарядки до 500 кілометрів

Первісток Skoda на електричній платформі MEB, що лежить в основі вольксвагеновской лінійки ID і хетчбека Seat el-Born, в довжину, ширину і висоту налічує 4648, 1877 і 1618 міліметрів відповідно. Колісна база новинки розтягнулася на 2765 міліметрів - це більше, ніж у лифтбека Octavia . Обсяг багажника - 585 літрів; максимальна маса причепа на буксирі - 1200 кілограмів. У компанії підкреслюють, що у Enyaq iV непоганий для кросоверів коефіцієнт опору повітрю - 0,27. Наприклад, у Kodiaq він дорівнює 0,33, а у Tesla Model X - 0,25.

У продаж Skoda Enyaq iV надійде в п'яти версіях. Початкова Enyaq iV 50 - це батарея з номіналом 55 кіловат-годин (з них доступні 52), змонтований на задній осі 109-кіловатний електромотор (148 сил) і запас ходу 340 кілометрів. Кросовер з індексом iV 60 запропонує віддачу 132 кіловата (180 сил), акумулятор ємністю 62 кіловат-години (доступно 58) і дальність ходу 390 кілометрів. Задньопривідний iV 80 заявлений як самий далекобійний: він оснащений тягової батарей на 82 кіловат-години (фактичне значення 77) і електромотором на 150 кіловат (204 сили), а без підзарядки проїжджає до 500 кілометрів.

Skoda дає букві "К" нове значення

 Концепт Skoda Vision IN, розсекречений в Індії на початку лютого, знайшов серійне ім'я. Як повідомляє India Car News, виробник подав до місцевого патентне відомство заявку на реєстрацію торгової марки Kliq

Даний автомобіль - найближчий родич європейських Skoda Scala і Kamiq і індійського ж Volkswagen Taigun. Йому покладено черговий різновид модульної платформи MQB A0, 1,5-літровий 150-сильний бензиновий двигун, семиступінчастий робот і тільки передній привід.

Початковий план передбачав, що серійний Kliq покажуть вже в цьому році, але тепер через коронавируса презентацію можуть відкласти до наступного літа. Передбачається, що базовий варіант буде коштувати близько 900 тисяч рублів - в перерахунку за поточним курсом. На місцевому ринку чеський кросовер буде боротися, в основному, з Kia Seltos і Hyundai Creta.

«Заряджений» кросовер Skoda Kodiaq RS знімуть з виробництва

 Компанія Skoda оголосила про припинення виробництва найпотужнішого кросовера в лінійці - «зарядженого» Kodiaq RS. Він дебютував восени 2018 року і продавався в Європі всього рік

Так швидко від Kodiaq RS відмовляються через дволітрового бітурбований дизеля потужністю 240 к.с. (500 Н • м). З 2020 року Євросоюз штрафує автовиробників, якщо середній рівень викидів по всій лінійці перевищує 95 грамів CO2 на кілометр. Мотор кросовера виділяє 163 г / км і сильно збільшує середню норму.

З місця до 100 км / год Skoda Kodiaq RS розганяється за сім секунд рівно, а максимальна швидкість складає 220 км / ч. Перед прем'єрою в 2018 році він став найшвидшим семимісцевим кросовером Нюрбургринга, проїхавши 20,8-кілометрову Північну петлю за 9 хвилин і 29,84 секунди. На прощання Skoda створила фінальну версію Kodiaq RS під назвою Challenge. Її тираж становитиме 300 примірників. Вона відрізняється розширеним списком обладнання.

Skoda відкликає Superb

 Через проблеми з електронікою компанія Skoda відправить в сервісні центри 5742 автомобіля Superb

Як повідомляє Росстандарт, причина сервісної акції - проблеми з електронікою.

«Внаслідок недостатньої чутливості функції контролю роботи покажчиків повороту при деяких обставинах може бути визначено залежно від відмова переднього покажчика повороту, і бортовий комп'ютер не видає водієві повідомлення про виниклу несправність», - розповіли у відомстві.

На всіх відкликаних машинах в сервісних центрах оновлять програмне забезпечення блоку управління бортової мережі. Всі роботи будуть здійснюватися безкоштовно для власників.

Представлена нова Octavia RS

 Вперше Skoda Octavia RS отримала гібридну силову установку з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі

Автомобіль комплектується «турбочетвіркою» об'ємом 1,4 л і електромотор. Сумарна потужність новинки 245 кінських сил. Розгін до сотні займає у автомобіля 7,3 секунди. Запас ходу виключно на електротязі складає близько 60 кілометрів.

Пізніше у новій Skoda Octavia RS з'являться модифікації з традиційними бензиновими і дизельними силовими агрегатами. Бензинова модифікація нової Skoda Octavia RS отримає дволітрову «турбочетверка» потужністю 245 сил - стільки ж, скільки видає двигун моделі нинішнього покоління. Дизельний варіант отримає дволітровий агрегат потужністю 200 кінських сил.

Що стосується зовнішності, то від стандартної Octavia машина відрізняється 19-дюймовими легкосплавними колісними дисками, більш широким бампером, чорної гратами радіатора, спортивною вихлопною системою з двома патрубками трапецієподібної форми, спойлером і дифузором.

Нова Skoda Octavia RS: відомі характеристики

 Названі характеристики двигунів «заряджених» модифікацій лифтбека і універсала Skoda Octavia нового покоління

Бензинова модифікація нової Skoda Octavia RS отримає дволітрову «турбочетверка» потужністю 245 сил - стільки ж, скільки видає двигун моделі нинішнього покоління. Мотор працюватиме з шестиступінчастою механічною коробкою передач або з семідіапазонний «роботом» з двома сцепленіямі.Дізельний варіант отримає дволітровий агрегат потужністю 200 л. с., що працює тільки з роботизованою трансмісією.

Раніше в компанії підтвердили, що Skoda Octavia RS вперше буде доступна з гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. За попередніми даними, в її складу увійде 1,4-літрова «турбочетверка», електромотор, комплект акумуляторів і роботизована коробка передач з двома зчепленнями. Прем'єра автомобілів відбудеться на автосалоні в Женеві.

У Skoda визначилися з назвою першого електричного кросовера

 Компанія Skoda визначилася з ім'ям своєї першої повністю електричної моделі. Новий кросовер отримав назву Enyaq

Назва походить від ірландського імені Enya, яке означає «джерело життя». В імені моделі марка вирішила поєднати букву «E», яка говорить про електрифікацію автомобіля, і «Q», яка говорить про спорідненість з іншими кросоверами в портфоліо компанії: Karoq, Kodiaq і Kamiq.

В основу майбутньої моделі ляже модульна платформа, яку група Volkswagen розробила спеціально для своїх електрокарів. Зовні автомобіль буде нагадувати концептуальне крос-купе Vision iV, яке дебютувало на автосалоні в Женеві 2019 року. В якості силової установки прототип використовував електромотори для кожної осі сумарною потужністю 306 кінських сил. З місця до 100 кілометрів на годину такий кросовер може розігнатися за 5,9 секунди. Максимальна швидкість становить 180 кілометрів на годину.

Нова Skoda Octavia RS: подробиці

 В кінці листопада 2019 року Skoda почала випускати нове покоління своєї популярної моделі Octavia . Однак незабаром до неї може приєднатися потужна модифікація, яка удостоїться шильдіка vRS

Як повідомляє британське видання Autocar, такі модифікації отримають 2,0-літрові бензинові і дизельні мотори, і найпотужніша бензинова з них зможе похвалитися віддачею в районі 250 к.с. Розгін до 100 км / год найшвидшою Octavia vRS буде даватися за 6,5 секунди. А ось дизельний мотор навряд чи стане потужнішим: 181-сильний агрегат буде «задушений». Причиною тому стануть жорсткішими європейські екологічні стандарти.

Також з'явиться нова модифікація «заряджає гібрид» на основі 1,4-літрового двигуна, який під капотом у Volkswagen Golf GTE розвиває 204 к.с., його батарея дозволяє проїжджати на одному заряді 50 кілометрів. Але для Octavia vRS Volkswagen може підготувати його форсовану версію з потужністю в районі 250 к.с. Працювати він буде з фірмовим дводисковим «роботом» DSG, і розгін до 100 км / год у такої машини повинен займати близько 7 секунд. Прем'єра автомобілів відбудеться на автосалоні в Женеві.

Автомобілі Skoda отримають новий двигун

 Skoda представила новий бензиновий двигун, з системою відключення циліндрів. Першими новий мотор отримають моделі Kamiq і Scala

Новий 1,5-літровий агрегат TSI має потужність 150 к.с. і 250 Нм і може працювати в парі як з 6-ступінчастою механікою, так і з 7-ступінчастою роботизованою коробкою DSG. Двигун оснащений системою Active Cylinder Technology.

При невеликому навантаженні система ACT автоматичні відключає два циліндри двигуна, щоб знизити витрату палива, а фільтр сажа утримує тверді частинки і робить роботу двигуна екологічніше. Згідно характеристикам, опублікованим компанією Skoda, в змішаному режимі витрата бензину становить від 5,4 до 6,7 л на 100 км шляху у машин з механічною коробкою і 5,7-6,5 л на 100 км у автомобілів з роботом.

У російського Skoda Karoq з'явилася доступна версія

 Skoda Karoq обзавівся доступною версією в Росії, дилери вже відкрили прийом замовлень на новинку. Кросовер оснащений 1,6-літровим мотором в...